четверг, 22 мая 2014 г.

Торт ˝Зардак˝ (рыжик)


Маҳсулоти лозима барот хамир:

Тухм  - 2 дона
Шакар -  1 стакан
Асал -  2 қошуқи оши
2 қошуқи чои сода ҳамроҳ карда бо уксус ё ин ки 1 пачка модаи ковоккунанда ( 10гр)
Орд    2 - 3  стакан.

Крем:
200 гр - маска
300 - 400  гр сметана
1      стакан - хокаи шакар

Аз  руи хоҳиш метавонед боз ширқиём ҳамроҳ кунед ба  крематон.

Тарзи тайёр кардан:

Бисмиллоҳ

Тухмҳоро бо шакар лат мезанем,асалро ҳамроҳ карда аралаш мекунем,баъдан модаи ковоккунандаро низ  ҳамроҳ  карда мекобем ва  ба болои алави  паст мегузорем.Кофта меистем  то ҷуш омаданаш.Рангаш ториктар мешавад хаф мекунад.Аз  руи алав  гирифта кам кам  орд  ҳамроҳ мекунем ,хамир мешурем то ки ба дастамон начаспад.
Баъдан дар ҳамин  гармиаш гирифта ба қимҳо тақсим мекунем.Агар хоҳед торти калонтар  шавад ба  6- 7  қисм  ба мисли  ман  тақсим кунед,агар торти ҳаҷман хурдтар хоҳед метавонед ба 10 қисм  ҷудо кунед,тортатон 20 см мешавад бо 10 қисм.
Ҳар як кулчачаи худро бо орд  тунук  мекунем ва  дар  тафдон  дар ҳарорати 180 дараҷа   5  -10  дақиқа мепазем.
Ҳамаи  коржҳо пухта ки шуданд гирифта  крҷу килебиҳояшонро бо корд мебурем,то ин ки  ҳамаашон якхела шаванд.
Коржҳои  тайёршударо крем молида  аз руи хоҳишатон оро  диҳед.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

soc bar

Ретсепҳои дигар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...